Lubrikantas – ne tik didesniam malonumui, tačiau taip pat ir sveikatai

Lubrikantas – ne tik didesniam malonumui, tačiau taip pat ir sveikatai

Nors mitas, kad lubrikantai reikalingi tik tokiu atveju, kai kuris nors partneris turi problemų su susijaudinimu – po truputį vis labiau nyksta, tačiau daugelis vis dar gana nedrąsiai perka slydimą geriančias priemones. Svarbiausia suprasti, kad lubrikantai – puiki priemonė norintiems pajusti daugiau malonumo ir gal net geriau pažinti savo kūną. Jie rekomenduojami ne tik toms moterims, kurios negeba tinkamai sudrėkti, tačiau poroms, kurios nori patirti daugiau malonumo be jokių specialių žaisliukų. Taip, lubrikantai tą gali, tad galbūt laikas juos išbandyti ir paįvairinti savo lovos žaidimus?

Lubrikantų pasirinkimas

Kadangi lubrikantai yra labai įvairūs – pirmiausia naudinga susipažinti su jų pasiūla kad būtų galima paprasčiau apsispręsti dėl pasirinkimo. Rinkoje galima rasti šiuos lubrikantus:

  1. Vandens pagrindu kurti lubrikantai. Natūraliu pagrindu kurti lubrikantai, kurie puikiai tinka ir nėščioms, ir menopauzę patyrusioms moterims. Neturi jokio šalutinio poveikio, puikiai tinka naudojant kartu su sargiais.
  2. Silikono pagrindu kurti lubikantai. Puikiai tinka tada, kai mylimasi vandenyje, padeda pagerinti slydimą, suteikia daugiau malonumo, atstato sumažėjusį makšties pH.
  3. Aliejaus pagrindu kurti lubrikantai. Labiausiai rekomenduojami masažui, padeda suminkštinti odą, suteikti daugiau malonumo ir padeda lengviau atsipalaiduoti.

Skausmas lytinio akto metu gali kilti dėl labai skirtingų priežasčių. Svarbiausia, kad to nemalonaus dirginimo sprendimas taip pat yra labai paprastas ir jo įsigyti galima tose pačiose prekybos vietose, kaip ir sargius.

Kodėl lubrikantas tampa reikalingas?

Lubrikanto poreikis gali atsirasti dėl labai daugelio priežasčių. Kol vienos moterys gali turėti sveikatos problemų, tuo tarpu kitos paprasčiausiai sunkiai susijaudina ir tai – natūrali būsena joms. Taigi, lubrikanto naudojimas tikrai nėra kažkoks gėdingas reiškinys. Priešingai. Kai paprasta priemonė gali padėti sumažinti nemalonų dirginimą – juo naudotis yra būtina.

  • Lubrikanto gali prireikti nėštumo arba žindymo metu, kadangi hormonai pakeičia ir drėgmės balansą.
  • Kai kuriais atvejais šios priemonės tampa reikalingos ir konktraceptinių tablečių vartojimo metu. Štai todėl sargiai labiau rekomenduojami, kadangi ji neturi jokio šalutinio poveikio.
  • Vartojant tam tikrus vaistus taip pat gali sumažėsi drėgmė. Pavyzdžiui, nuo labai intensyvių priešalerginių vaistukų arba antidepresantų.
  • Dėl streso arba nerimo – sumažėjęs drėgnumas yra gana dažnas rezultatas.

Ir daug kitų priežasčių, kurios naudojant lubrikantus, gali būti labai greitai išsprendžiamos. Tiksliau – panaikinamas žalingas rezultatas. Tačiau reikia ieškoti priežasčių, kurios sukelia mažą drėgnumą.

Kaip padidinti susijaudinimą?

Galvojama, kad erekcijos problemų turi tik vyrai, tikrai ne, kadangi moterims susijaudinti gali būti taip pat sunku. Žinoma, mažas susijaudinimas arba jo nebuvimas, šiuo atveju, netrukdys atlikti lytinio aktą, tačiau moters dažniausiai dėl sausumo jaučia diskomfortą, kai kuriais atvejais net skausmą.

Labai dažnai mažo susijaudinimo problema yra stresas, prasta mityba, mažas fizinis aktyvumas ir visos kitos panašios priežastis, kurios kankina daugelį moterų. Kol bandoma atrasti sudėtingas priežastis – jos yra visai šalia. Paprasčiausiai reikia patyrinėti savo kasdienybę. Juolab, dažniausiai kartu su menku susijaudinimu atsiranda ir daugiau problemų, kaip kad kintantis svoris, silpni nagai, plaukai ir panašiai. Taigi, pagerinus gyvenimo kokybę – dings ir šie šalutiniai poveikiai.

Tuo pačiu po gimdymo, menopauzės metu - dažna moteris skundžiasi per daug sausa makštimi. Tokiu atveju reikia ne tik naudoti lubrikantą, tačiau kreiptis į gydytoją, kuris gali išrašyti hormoninių vaistų ir taip padėti organizmui sugrįžti atgal  į įprastą ritmą.

Lubrikantai – puikus pagalbininkas galintis padėti suteikti daugiau malonumo!