Sargiai: šiek tiek faktų ir informacijos, kaip tinkamai jais naudotis...

Sargiai: šiek tiek faktų ir informacijos, kaip tinkamai jais naudotis...

Prezervatyvai – vienintelė priemonė, kuri gali sėkmingai apsaugoti nuo lytiškai plintančių ligų ir tuo pačiu papildomai – nuo neplanuoto nėštumo. Žinoma, sargiai gali suteikti ir daugiau malonumo, padėti maksimaliai atsipalaiduoti, lubrikuoti sargiai leis nejusti diskomforto, kai drėgmės nepakanka. Akivaizdu, kad sargiai yra geriausia apsaugos priemonė. Jų patikimumas – 97 %. Būtų 100 procentinė apsauga, jeigu ne klaidos, kurias padaro patys žmonės naudodami sargius.

Prezervatyvai naudojami prieš ejakuliaciją. Kai kurie teigia, kad sargiai mažina malonumą, tad trinties metu jo nemūvima. Užsidedama tik tada, kai vyrui artėja ejakuliaciją. Tai – nėra gerai ir tokio tipo apsauga primena nutrauktą aktą. Priešspermis gali ištrykšti anksčiau ir tik tiek tereikia, kad moteris pastotų. Taigi, naudokite ypač plonus sargius, kurių pasirinkimas šiuo metu labai platus, tad rasite tokį, kuris Jums tinka labiausiai.

Sargis naudojamas per ilgai. Nors seksas trunkantis daugiau nei 30 minučių dažniausiai būna tik filmuose, tačiau pasitaiko tokių atvejų ir gyvenime. Jeigu mėgstate labai ilgus lytinius aktus, kurie trunka ilgiau nei 30 minučių – tokiu atveju sargį verta pakeisti nauju. Smulkmena, tačiau ji gali užtikrinti kur kas geresnę apsaugą.

Prezervatyvas turi tobulai tikti vyro varpai. Prezervatyvų gamintojai stengiasi pasiūlyti kuo daugiau skirtingų dydžių sargių, o vyrai vis dar perka standartinius, kadangi paprasčiausiai nežino, kad sargių dydžiai skiriasi. Taigi, rekomenduojame pirkti sargius, kurie idealiai priglunda prie varpos nuo pat viršaus iki pat galiuko. Sargis negali apgaubti tik galiuko, kadangi sekso metu jis paprasčiausiai nuslys.

Dviejų prezervatyvų naudojimas. Dažniausiai neseniai lytinį gyvenimą padėję asmenys labai bijo, kad sargis gali suplyšti, todėl naudoja dvi apsisaugojimo priemones. Tai tikrai nėra reikalinga, kadangi geras prezervatyvas puikiai apsaugos ir tikrai nereikia mauti kelių sargių vieno ant kito tikintis, kad tokia apsauga  bus geresnė. Tikrai ne. Priešingai, didėja tikimybė, kad antrasis, ant viršaus užmautas sargis, paprasčiausiai nuslys ir atsidurs tokioje vietoje, kur jam nereikėtų būti.

Pasižiūrėkite, koks prezervatyvo galiojimo laikas. Jeigu norite būti ramus, kad sargis tikrai bus kokybiškas ir sekso metu nesuplyš – tokiu atveju labai svarbu naudoti tokias apsaugos priemones, kurių galiojimo laiko tarpas yra aktyvus. Daugeliui atrodo, kad sargiai neturi galiojimo laiko ir jokio skirtumo, kad jų nerekomenduojama naudoti. Tai – klaida.

Sargis gali nuslysti po sekso. Suprantama, kad baigus mylėtis dažnas nori kuo ilgiau justi tą artumą, tad penio neskubama ištraukti. Tiesa, penis suglemba ir paprasčiausiai sperma esanti prezervatyvo viduje gali išbėgti. Tiek tereikia, kad pavyktų pastoti. Geriausia penį ištraukti dar tada, kol jis yra kietas.

Lubrikanto naudojimo svarba. Jeigu susijaudinti yra sunku, tokiu atveju papildama priemonė tikrai yra labai geras pasirinkimas. Šiuo metu prezervatyvai apskritai yra labai skirtingi. Jie ne tiks saugo, tačiau ir pagerina slydimą, padeda suteikti daugiau malonumo. Papildomai rinkitės storesnius sargius, jeigu planuojate analinį seksą. Tokie sargiai taip pat turėtų būti papildomai lubrikuoti, kad slydimas būtų malonesnis.

Nutrauktas lytinis aktas – ne išeitis. Prezervatyvai turėtų būti naudojami kiekvieno sekso metu, kadangi tik taip pavyks užsitikrinti efektyvią apsaugą. Dažnai jaunimo naudojamas nutrauktas lytinis aktas – labai bloga priemonė nuo nėštumo, kadangi kur kas anksčiau išsiskiriantis priešspermis gali būti nėštumo priežastis. Juolab, vyrai didžiausią malonumą juntą prieš pabaigą, tad nereikėtų jų varginti dirbti ranka, kai malonumas – didžiausias.

Prezervatyvai – geriausia apsaugos priemonė. Svarbiausia susirasti tokius, kurie Jums tinka savo dyžiu bei papildomomis funkcijomis.